Uydu yayın iptv webtv

Uydu yayın iptv webtv
Multi Switch NedirPDFYazdıre-Posta
 Neden Multiswitch ?
•Binaların çatısında, her daire için özel olarak tahsis edilmiş bir yada birkaç anten kurmak için elverişli yerler yok. Üstelik bazı siteler, yeriniz olsa bile, görüntü kirliliğine son vermek için, bireysel çanak kurulumlarına izin verilmiyor.
•Multiswitch sistemleri daha ekonomik bir şekilde yerli & yabancı, şifreli & şifresiz, SD (standart çözürürlük) & HD (yüksek çözünürlük) yüzlerce TV & Radyo yayınını izleme imkanı sunuyor. Kablo TV sistemleriyle mukayese edildiğinde kanal sayısı sınırsız diyebiliriz.
•Binanın demirbaşı sayıldığı için, Eğer kiracıysanız, kendi uydu alıcınızı taşıma imkanı, Eğer ev sahibiyseniz, teknoloji'ye yatırım yapma imkanı sunar.
•Eğer, şimdilik uydu alıcısı almak için ya da bir TV platformu aboneliği için bütçeniz yok ise yerel yayınları izlemenize olanak sağlar. İleride bir platforma abone olduğunuz taktirde de ayrıca bir kurulum ücreti gerekmiyor.         
Dezavantajları nelerdir?
•Kablo TV sistemlerinde olduğu gibi, her odadan izlenemiyor. Aynı evdeki farklı odalarda bulunan kişiler tarafından izlenebilmesi için, her odaya multiswitch'den kablo çekilmesi gerekmekte.
•Genellikle binarın (katlar arası geçişli) mevcut kablolama sistemine adapte edilmediği için ekstra kablolar çekilmesi gerekiyor.
•İlk kurulum sırasında bina sakinleri ile ortak karar alınması gerekiyor.
•Genellikle iç dağıtımı 30m-40m mesafeyi geçmeyen ve tek bina içinde yapılacak uydu yayınları dağıtımı için tercih edilebilir. Farklı binaları aynı merkezden beslemek için fiber optik dağıtım sistemleri kullanılması gerekecektir.
•Profesyonel ekip, işçilik ve ekipman gerektiriyor.
                                         

      Kaynak:        Video için   



                        "  BİLGİDE SINIR YOKTUR. BİLGİ PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR. BİLGİ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR."


 
İnternet üzerinden TV yayınPDFYazdıre-Posta
Son yıllarda, ülkemiz internet kullanım oranının ve bağlantı hızlarının artmasıyla güncelleşen bir sektör daha oluştu. İnternet üzerinden yerel TV yayıncılığı.
IPTV teknolojileri sayesinde yerel yönetimlerin öz kaynaklarıyla kendi televizyon kanallarını kurup, internet üzerinden yayın yapmaları artık çok daha kolay ve ucuz.

Belediyeler için halkla ilişkiler ve reklam

- Belediye hizmetlerinden , etkinliklerden ve yeni projelerden bölge sakinlerini haberdar edin.
- Belediyenizin halkla ilişkiler çalışmalarını kendi TV kanalınız üzerinden yürütün.
- Yerel işletmelerin ve kurumların tanıtımını yapın. - Reklama dayalı iş modelleri geliştirin.
Devamını oku...
 
Astra uydusuPDFYazdıre-Posta
Türk izleyicisi tarafından yıllardır ilgiyle beklenen ancak uzaydaki ilk yıllarını 19.2° Doğu yörüngesi yerine 28.2° Doğu’da geçireceği resmen duyurulunca hayal kırıklığı uğrattı.
Astra 1N uydusunun 28.2° Doğu’da görev yapacağı zaman boyunca sahip olacağı kapsama alanı  gibidir.
19.2° Doğu’da sahip olacağı kaplama alanı açıklanmamış olsa da kapsama alanının Astra 1L ve 1M uydularınınkine benzer olacağı söylenebilir.Astra 1N uydusunun teknik bilgileri•52 adet Ku Band Transponder •Eurostar E3000 platformunda dizayn•15+ hizmet ömrü •Fırlatma anındaki ağırlığı 5300 Kg •Gövde büyüklüğü 7 metre, güneş panelleri 35 metre üzeri •15 yıllık planlanan ömrünün sonunda üreteceği güç 13 kW
Devamını oku...
 
Fiber Optik nedir 7PDFYazdıre-Posta
1.Konektörlerde Geri Dönüş kaybı ne demektir?
Fiber Konnektörler genelde karşılıklı olarak birbirine temas ederler. Temas eden yüzey ne kadar temiz ise o kadar iyi bir geçiş sağlanır. Yani konnektör yüzeyinin kalitesi ve konnektörün kendi kalitesi iyi bir geçiş için çok önemlidir. Bir uçtan gönderilen ışığın bir kısmı karşıya geçerken bir kısmı ise geri yansır. Geri yansıyan ışığın geçen ışığa oranı ise "Geri Dönüş Kaybı (Reflection Loss - RL)" olarak adlandırılır. Genel olarak SM konnektörlerde Geri Dönüş Kaybının 45dB civarında olması gerekir. Geri Dönüş kaybı değeri ne kadar yüksekse konnektör o denli iyidir. Konnektörler birbirine takıldığında fiberler tam temas etmezlerse arada bir hava duvarı oluşur ve bu hava duvarı daha fazla ışığın geriye yansımasına neden olur. Böylece geri dönüş kaybı 14 dB seviyelerine kadar düşebilir.
2.Konektörlerde geçiş kaybı ne demektir? 
Yukarıda bahsedilen konnektör bağlantı noktasında bir taraftan gönderilen ışığın bir kısmı, konnektörden geçerek diğer fiber optik kabloya geçiş yapar. Geçen ışığın gönderilen ışığa oranına geçiş kaybı denir. Buradaki kayıpların ana nedeni yine fiber optik konnektörün kalitesi ile ilgilidir. Çünkü fiberler birbirine ne kadar iyi temas ederlerse kayıplar o kadar düşüktür.
3.Patch cordlarda parlatma ne demektir? Nasıl yapılır?
Yukarıda bahsedilen optik değerlerin yani geri dönüş kaybı, geçiş kaybı gibi veri bütçesini çok yakından ilgilendiren optik kayıpların en az düzeyde olabilmesi için fiber optik konnektörün yüzeyinin çok temiz ve montajının düzgün yapılmış olması gerekmektedir. Bu nedenle SAMM dünyanın en kaliteli fiber optik konnektör üreticisi olan Huber Suhner'in kendi geliştirmiş olduğu Fiber optik parlatma makinesini kullanmaktadır. Tamamen otomatik olan bu cihaz, parlatmaya hazır konnektörler makineye bir kez takıldıktan sonra tüm işlemleri kendisi yapar ve parlatma işleminden sonra size sadece konnektörleri test etmek kalır.
Devamını oku...
 
Fiber Optik Nedir 6PDFYazdıre-Posta
Fiber Optik Kullanılan Sektörler1. Zayıflamanın az, bant genişliğinin büyük, kanal başına düşen maliyetlerin düşük olması nedeniyle uzun mesafeli büyük kapasiteli haberleşme sistemlerinde ve orta mesafeli düşük kapasiteli sistemlerde,2. Hem örneksel hem sayısal iletime olanak sağlaması ve geniş bantlı servis verilebildiğinden özellikle santraller arası bağlantıda,3. Düşük kayıp, yüksek hız nedeniyle bina içlerindeki iletim sistemlerinde (Plastik fiberlerle),4. Kapalı devre televizyon sistemlerinde,5. Veri iletiminde,6. Elektronik aygıtların birbiriyle bağlantısında,7. Havacılık alanında, (Radarlar) yüksek hız gerektiren aygıtlar arası ve uçak iç donanımlarında,8. Demiryolu elektrifikasyon ve sinyalizasyon uygulamalarında,9. Yüksek gerilim iletkenlerinin içine fiber damarlar yerleştirilerek iletkenlerin, enerji taşırken aynı anda haberleşmeyi de sağlamasında,10. Trafik denetim (kontrol)sistemlerinde,11. Askeri haberleşme sistemlerinde,12. Reklam panolarında,13. Tıp alanında kullanılan aygıtlarda,14. Nükleer enerji santralleri ve radyoaktif ışınların iletişimi bozduğu yerlerde,15- Uydu Dağıtım ve iletişim sistemlerinde ,
Devamını oku...
 
Fiber Optik Nedir 5PDFYazdıre-Posta
Fiber Optik Terimler
Ağ yönetim sistemi:  şebeke yönetim sistemi / şebeke yöneticisi ; (ing. network management) Ülke veya bir bölgedeki uziletişim elemanlarının her birini (Optik Hat Donanımı, PCM çatısı vb.) bölgesel veya tek noktadan denetleme, etkin veya etkisiz yapma, yönlendirme gibi. işlemleri yaptırabilen yazılım ve donanımları içerisinde bulunan bilgisayar denetim sistemi.
Devamını oku...
 
Fiber Optik Nedir 4PDFYazdıre-Posta
Fiber optic kablolar çeşitleri :
İki çeşit fiber optik vardır tekli mod ve çoklu mod.
Çoklu mod fiber tekli mod fibere göre daha geniş bir çekirdeğe sahiptir ve bu sayede çoklu mod fiberlerde aynı andan yüzlerce ışık ışının geçmesi sağlanır. Tekli mod fiber çok küçük bir çekirdeğe sahiptir ve çekirdeği tarafından sadece bir tek ışık türünün geçmesine izin verir.Çoklu mod fiberler daha çok bilgi taşıma kapasitesine sahip gibi görünseler de aslında tam tersi doğrudur. Tekli mod fiberler her bir ışık atımını fire vermeden kullanarak çok fazla bilgiyi uzun mesafelere iletebilirler. Bu yüksek band genişliği tekli mod fiberlerin birçok uygulama için ideal iletim vasıtası olduğunu gösterir. Günümüzde çoklu mod fiberler iletim mesafesi 2 kilometrenin altında olduğu durumlarda öncül olarak kullanılır.
Single Mode (Step-Index Tipi) Işık Kaynağı Fiber Kanal Işık Kaynağı
Multi Mode Fiber (Graded Index Tipi) Işık Kaynağı         Fiber Kanal
 
Fiber optik kablo, optik fiberler, iç kılıflar, kabloyu sağlamlaştıran malzemeler ve bir dış kılıftan oluşur. Kabloların kullanım yerine ve kullanım amacına göre değişik kablo tasarımları yapılmaktadır.
Devamını oku...
 
Fiber Optik Nedir 3PDFYazdıre-Posta
Avantajları nedir:
Fiber-optik kabloların bakıra göre birçok avantajları vardır. Elektriksel parazitlerden hiç etkilenmezler, daha incedirler ve büyük miktardaki verileri daha hızlı ve daha uzak mesafelere taşırlar. FO kablolar yapıldıkları malzeme, ışığı kırma şekline ve ışığın kablo içinde yayılma şekline göre türlere ayrılırlar. En yaygın bilinen fiber optik kablolar ışığın yayılma şekline göre ayırt edilen single mode ve multi mode kablolardır. En yaygın olarak kullanılanı multi mode kablolardır. Single mode kablolar daha uzak mesafelerde ve kaybın az olması istenilen yerlerde kullanılır.
  
• Fiber optik kablo diğer kablolara kıyasla daha fazla bilgi taşıyabilir.
• Bu teknolojinin hızı ve bant genişliğini daha fazladır.
Devamını oku...
 
Fiber Optik Nedir 2PDFYazdıre-Posta
Fiber, ışık kaynağından gelen sinyallerin (ışık) hedefteki kaynağa iletilmesidir. Bu ışık sinyaliyle modüle edilmiş bilgiler cam yüzey üzerinde taşınırlar.Fiber' i kaplayan kablolar ise ışığı taşıyan camın kırılmasına ve sinyal kaybına karşı bir koruma görevi üstlenirler.
Fiber kablolar, insan saçının teli kadar ince bir cam teldir ve lazerden saçılan ışınlar ile bilgiyi iletmek amacıyla tasarlanmıştır. Çok ince bir çekirdek liften oluşur. Işığın iletilmesini sağlayan ana parçadır. Işık bu parça üzerinden uzak mesafelere kadar gidebilir. Ana malzemesi camdır. “Multimode “FO kablolarda en içteki cam çekirdek lifin çapı genel olarak 50-70 mikrondur. Işık, bu lif üzerinden hemen onu çevreleyen ve yine camdan yapılan örtüye çarparak (kırılarak) ilerler. Single Mode FO kablolarda ise cam çekirdek lifin çapı, MM kabloya göre çok daha küçüktür (3-10 mikron arasında) ve ışık bu çekirdek üzerinden hedefine doğrudan ilerler.
Devamını oku...
 
Fiber Optik Nedir 1PDFYazdıre-Posta
Fiber optik kablo, ortasında bir kaç kat koruyucu madde ile sarılmış cam olan kablodur.
Fiber optik, insanın saç teli kalınlığında ve çok hassas üretilmiş saf bir cam ip üzerinden ışığın iletilmesi prensibiyle çalışan bir sistemdir.
Bu şekilde üretilmiş kabloların tercih edilmesinin en büyük sebebi, çevresel şartların ağır olduğu; nemli, rutubetli, elektriksel alan parazitlerinin yoğun olduğu yerlerden etkilenmemesi ve her zaman stabil bir bağlantı sunmasıdır.
Fiber optik kablolar, iletimi ışık hızıyla yani saniyede “300 bin km’lik”  hızla gerçekleştirirler  Fiber optik kablo uzak mesafelere kesintisiz veri aktarımı için tasarlanmışlardır.
 
IRENIS IPTV SistemleriPDFYazdıre-Posta
Uydu yayın iptv webtv
Irenis IP-TV, Tübitak destekli Ar-Ge çalışmalarının sonucunda,
tamamen yerli kaynaklarla üretilmiş, konaklama sektörünü hedef alan ilk yerli IPTV sistemidir.

Irenis Otel IPTV sisteminde, geleneksel headend sistemlerinde olduğu gibi yayınlar, uydu çanakları ile alınır
ancak kablolarla odalara dağıtılmak yerine, streamer adı verilen bileşenler tarafından her kanala bir IP verilerek otelin mevcut LAN ağına yayın yapılır.

Müşteriler odalarında bulunan alıcılar (set-top box, STB) sayesinde televizyonlarından ağda yayınlanan içeriğe ulaşırlar.



IP- TV’nin avantajları ise şu şekilde sıralanabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sıhhi Tesisat Yönetmeliği

Kalorifer Tesisatı Yönetmeliği

Genel kurul kararı olmadan yapılan işler SORU - CEVAP