Harmandere Mahallesi


Değişen çehre: HARMANDERE
Bir zamanlar tarım-hayvancılık, taş ocakları ve tuğla harmanlarının ekonomik yaşamı oluşturduğu Harmandere Mahallesi bugün motor fabrikası, yol bakım atölyesi, beton santrali, mermer-granit üretim tesislerle yüzlerce kişiye istihdam sağlayan bir bölge haline geldi. Modern konutlar da cabası…
1964 yılında Kurtköy Mahallesi’ne bağlı olarak birkaç hane ile yerleşime açılan Harmandere Mahallesi’nin, ilk zamanlarından bugünlere nüfusu 4700 kişiye ulaşmıştır. Bu 40 yıllık süreçte çehresi de oldukça değişen Harmandere Mahallesi’nde, bir zamanlar tarım ve hayvancılık, taş ocakları ve tuğla harmanlarının ekonomik yaşamı oluştururdu. Bugün ise mahallede motor fabrikası, yol bakım atölyesi, beton santrali, mermer-granit üretim tesisi, ilaç fabrikası gibi büyük istihdamlı işletmeler mevcuttur.
Modern kentleşmenin örnek bölgelerinden biri
Pendik’in bir ucunda kendisine ciddi bir ekonomik fırsat bulan Harmandere Mahallesi, son on yılda sürdürülen modern ve planlı kentleşme projeleriyle kentin zirve bölgelerinden biri olmuştur. Mahalleye ait son dönemde yapılaşmaya açılan bölgelerde villalar ve 10-12 katlı siteler mevcuttur. Ulaşım anlamında Kadıköy’den Avrupa Yakası’ndaki Levent’e kadar direkt hatlar bulunan Harmandere, TEM çıkışından Pendik merkezine yalnızca 5 dakika gibi kısa bir zamanda varılan hızlı bir ulaşım ağına da sahiptir.
Meslek Lisesi biteceği günü bekliyor
29 sokak ve 4 caddeye sahip olan mahallenin, önceleri tek işlek ulaşım yolu olan Ankara Caddesi’ne Emir Sultan Caddesi’nin de katılması ile birlikte merkezde bulunan bölge ciddi bir işlerlik kazanmıştır. Mahallede 1 ilköğretim okulu, 1 sağlık ocağı, 1 semt konağı, 2 park ile 2 camii bulunmakta olup bölgeye kazandırılacak ilk lise olan Pendik Yayalar Endüstri Meslek Lisesi de şu an yapım aşamasındadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sıhhi Tesisat Yönetmeliği

Kalorifer Tesisatı Yönetmeliği

Genel kurul kararı olmadan yapılan işler SORU - CEVAP